Cellbetong, ett lättare byggmaterial

Ska du bygga något? Har du hört talas om cellbetong? Cellbetong är en slags lättbetong som består av vatten, betong och specialbehandlade cellplastkulor. En kubikmeter cellbetong väger mellan 215-450 kg medan vanlig betong av samma mängd väger två och ett halvt ton. Det är ingen liten skillnad. Det fina med just cellbetong är att man kan använda återvunnet EPS-emballage när man blandar det vilket är bra för miljön.

Behöver du bygga något, isolera eller kanske hjälp med att stärka upp gräsmattan så kontaktar du bara cellbetong Stockholm så hjälper de dig. Cellbetong är ett bra material med många användningsområden, det kan användas under industrigolv och under körbar asfalt, man kan lägga värmeslingor ovanpå det, det har isolerande effekt och förebygger köldbryggor. Eftersom materialet är så lätt kan man med fördel använda det högre upp i hus och inte endast på marknivå eller marknära väggar. Egenskaperna försämras inte över tid heller, och därför är det ett bra material att ha under ljudmattor.

Cellbetong i Stockholm är framtiden inom bygg. Det används vid ytavjämning och mellanväggsisolering, på balkonggolv och plana tak men även på tak med lutning. Det är ett bra material för inneslutning av asbest.

Behöver man fylla igen hålrum kan man använda cellbetong och materialet fungerar ypperligt för isolering även i bjälklag. Har man ett iskallt betonggolv i garaget eller källaren kan man göra det lite varmare genom att hälla på ett litet lager av cellbetong. Gamla badrum som behöver ljud- och värmeisoleras kan bli väldigt bra med cellbetong, och det är dessutom lätt att få till ett bra fall mot exempelvis golvbrunnar. Materialet är helt oorganiskt, vilket gör att det inte kan mögla eller brytas ner, så vare sig man vill ha ett badrumsgolv med kakel eller klinker eller ett vardagsrumsgolv med parkettgolv så kan cellbetong vara en effektiv och smidig lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *